Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба с охлюви и фиде

Чорба с охлюви и фиде

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Чорба с охлюви и фиде
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
08/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • охлюви - 1 кг
  • лук
  • кисело млако - 250 г
  • лук
  • яйца - 2 бр.
  • фиде
  • домати - 3 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си поставяме охлювите в съд със 100 грама брашно и оставяме за 24 часа.

Захлупваме съда с капак и натиснете похлупака с тежест.

На другия ден измиваме брашното и поставяме охлювите във вряща вода, като варим за около 30 минути.

Вадим от бульона и измиваме отново.

Поставяме ги отново да врят с нарязания на ситно лук и доматеното пюре и червения пипер.

Когато се посварят, добавяме и фидето.

Сваляме ястието от котлона и подправяме с черен пипер.

Сервираме супата докато е още топла.

Чорбата с охлюви и фиде е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: