Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постният гювеч на баба

Постният гювеч на баба

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Постният гювеч на баба
Снимка: TanyaGyurova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"С постния гювеч на баба не може да се прави сравнение"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1 кг
  • тиквички - 2 бр. средни на големина
  • патладжани - 1 бр. среден размер
  • бамя - около 2 шепи
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава голяма
  • доматено пюре - 2 ч.л. (или пресен домат)
  • червен пипер
  • магданоз - 1 шепа
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате в голяма тенджера лука с олио, покриващо дъното, и малко вода, за да не се запържва.

Слагате червения пипер и доматеното пюре, разбърквате и веднага сипвате 2 ч. чаши вода.

Добавяте нарязаните чушки, патладжан, бамя и тиквички в тази последователност.

Ако е необходимо, доливате по малко вода, така че почти да покрива зеленчуците.

Добавяте и картофите, нарязани на средно големи парчета.

Посолявате и разбърквате добре.

Готвите го полуготовност на зеленчуците.

Прехвърляте постния гювеч в подходяща тава и го запичате до приятен загар, като 5 мин. преди да го изключите добавяте ситно нарязан магданоз.

Постният гювеч на баба е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: