Начин на приготвяне
Задушавате в голяма тенджера лука с олио, покриващо дъното, и малко вода, за да не се запържва.
Слагате червения пипер и доматеното пюре, разбърквате и веднага сипвате 2 ч. чаши вода.
Добавяте нарязаните чушки, патладжан, бамя и тиквички в тази последователност.
Ако е необходимо, доливате по малко вода, така че почти да покрива зеленчуците.
Добавяте и картофите, нарязани на средно големи парчета.
Посолявате и разбърквате добре.
Готвите го полуготовност на зеленчуците.
Прехвърляте постния гювеч в подходяща тава и го запичате до приятен загар, като 5 мин. преди да го изключите добавяте ситно нарязан магданоз.
Постният гювеч на баба е готов.