Начин на приготвяне
Смесваме сухите съставки, като слагаме първоначално 250 г брашно, правим кладенче и добавяме яйцата, които леко разбъркваме.
После добавяме олиото, леко затопленото прясно мляко и киселото мляко, бъркаме с дървена лъжица и добавяме брашно до еластично тесто. Намазваме с олио и покриваме на топло да втасва!
Когато втаса, премесваме леко и режем на четири еднакви парчета. Разточваме ги, като ги намазваме с разтопено масло и редим върху хартия за печене, без последната кора. Редим едно върху друго, като гледаме да са еднакви!
Слагаме чаша по средата и правим разрези от четири страни, после режем тези четири парчета на половина и почваме да завиваме парчетата по два пъти в една и съща посока!
Оставяме пак да втаса питката, после намазваме с разбит жълтък в масло, поръсваме със сусам и печем на средно ниво на 180 градуса или според вашата фурна.
Питката Слънце със сусам е готова.
Коментари