Спаначник с джоджен

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
345
2k
1k
391
4
11/01/2021
"Днес е ден за спаначник - и вие така мислите, нали"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо691
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства и измива много добре, като се премахват дръжките и се оставят само листата.

Слага се в тава и се залива с половината от олиото. Размачква се и се оставя за 30 мин, за да слегне.

Яйцата 5 бр. се разбъркват на пяна.

Прибавя се прясното мляко, киселото мляко и джодженът. Разбърква се много добре.

Сиренето се натрошава на ситно и се прибавя към яйцата.

Разбърква се много добре.

След като спанакът се слегне, се залива със сместа.

Тавата, в която ще се нарежда баницата със спанак, се намазва обилно с олио.

Нарежда се първата кора и се залива с половината от плънката.

Залива се с олио.

Отгоре се нарежда втората кора, другата половина от плънката и олио.

Най-отгоре се слага третата кора.

В течността, която остане от плънката, се разбърква яйце 1 бр. и се залива баницата.

Пече се спаначникът с джоджен 60 мин в предварително загрята на 170 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар