Начин на приготвяне
Нарязваме тиквата на локумчета и я задушаваме до готовност.
Предварително си сваряваме ориза и го промиваме със студена вода.
Приготвяме си крем карамела, като разбиваме яйцата и ги смесваме с прясното мляко, захарта и ванилията.
Вземаме тава и поставяме половината от кравето масло и изчакваме да се разтопи.
Поставяме готовите тиквени парчета и между тях разхвърляме ориза.
Отгоре поръсваме с канелата.
Заливаме със сместа от яйцата и прибавяме останалото масло, което сме нарязали на малки кубчета.
Поставяме съда в печката и печем до готовност.
След като извадим съда поръсваме с натрошените орехи и прибираме в хладилника, за да стегне добре.
Десертът от тиква с ориз и крем карамел е готов.