Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Червена леща с много аромати

Червена леща с много аромати

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Червена леща с много аромати
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • червена леща - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 2 бр
  • картофи - 1 бр. /голям/
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • куркума - 1/2 к.л.
  • сумак - 1 к.л.
  • дафинов лист - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера запържете нарязания на ситно лук в малко олио.

Когато лука стане прозрачен, добавете чесъна.

След това прибавете нарязания на малки кубчета картоф заедно с настърганите на ситно ренде моркови.

Запържете за кратко, докато продуктите променят цвета си.

Добавете към тях предварително измитата под течаща вода червена леща.

Залейте със 750 мл вода и овкусете супата от леща с подправките /сол, черен и червен пипер, кимион, куркума, сумак и дафинов лист/.

Оставете червената леща с много аромати да ври под капак на слаб огън около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: