Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Воловани с пилешко месо

Воловани с пилешко месо

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Воловани с пилешко месо
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Воловани с пилешко месо, след които всички ще си оближат пръстите"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • пилешко месо - 600 г
  • лук - 2 глави
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • бяло вино - 300 мл
  • зелени маслини - 150 г
  • черни маслини - 150 г
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се нарязва на 8 квадрата.

Двата срещуположни ъгъла на всеки квадрат се разрязват и получените ленти се прехвърлят в срещуположните краища. Поставят се в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса 5 минути и след това фурната се намалява на 170°C и печенето продължава още 20 минути.

Оставят се да изстинат.

Пилешкото месо се нарязва на хапки и се задушава в олиото.

Прибавят се двата вида лук и след като омекнат, се подправя с розмарин и сол.

Залива се с виното и след около 5-6 минути се добавят маслините.

Ястието се готви до оставане на мазнина.

Изстиналите воловани се пълнят с пилешкото месо и се гарнират с пресни зеленчуци.

Добър апетит с тези воловани с пилешко месо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
Изглежда разкошно! :)
15.01.2021 02:31
1
Покажи всички подкоментари