Воловани с пилешко месо

Воловани с пилешко месо

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
174
3k
552
404
14/01/2021
"Воловани с пилешко месо, след които всички ще си оближат пръстите"
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо580
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • бутертесто - 800 г
  • пилешко месо - 600 г
  • лук - 2 глави
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • бяло вино - 300 мл
  • зелени маслини - 150 г
  • черни маслини - 150 г
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се нарязва на 8 квадрата.

Двата срещуположни ъгъла на всеки квадрат се разрязват и получените ленти се прехвърлят в срещуположните краища. Поставят се в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса 5 минути и след това фурната се намалява на 170°C и печенето продължава още 20 минути.

Оставят се да изстинат.

Пилешкото месо се нарязва на хапки и се задушава в олиото.

Прибавят се двата вида лук и след като омекнат, се подправя с розмарин и сол.

Залива се с виното и след около 5-6 минути се добавят маслините.

Ястието се готви до оставане на мазнина.

Изстиналите воловани се пълнят с пилешкото месо и се гарнират с пресни зеленчуци.

Добър апетит с тези воловани с пилешко месо!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
15.01.2021 02:31
Изглежда разкошно! :)
0
0
Христинка Колева
Благодаря много!
0
0