Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с пилешко месо

Киш с пилешко месо

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Киш с пилешко месо
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Солен киш, който има всичко, което искаме да си хапнем днес - не само пилешко месце"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 250 г
  • масло - 250 г
  • вода - 5 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • Плънка
  • пилешко филе - 500 г сварено
  • грах - 2 шепи
  • чушки - 1 бр.
  • сметана - 300 мл за готвене
  • яйца - 5 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • бекон - 150 г слайс
  • сол
  • черен пипер
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото разтапяме и от изброените продукти си омесваме тесто.

Увиваме го в прозрачно фолио и оставяме в хладилника да стегне.

Стегналото тесто за киш разточваме и поставяме в намазнена тава, така че да обхваща и стените на тавата.

Дъното надупчваме с вилица.

Сипваме граха, накъсаното сварено пилешко филе, почистената и нарязана на ивички чушка.

В купа си разбиваме яйцата, добавяме сметаната, настъргания кашкавал и сухите подправки.

Печем соления киш в предварително загрята фурна до полуготовност.

Изваждаме киша с пилешко месо, подреждаме слайсовете бекон и запичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: