Начин на приготвяне
С половината масло се запържват нарязаните на ситно лук и морков. След като омекнат, се добавят каймата, горчицата и подправките.
Когато се запържи леко, се прибавя и доматеното пюре. Всичко се разбърква и се оставя на слаб огън за 15 мин.
В останалото масло се запържва леко патладжанът. Той предварително е нарязан на шайби, посолен и изцеден от горчивината. Пиперът, доматите и тиквичките също се режат на шайби.
В дълбока тава с намазнено дъно се нареждат запържените патладжани. Върху тях се слага каймата и се нареждат ред пипер, ред домати и ред тиквички.
Слага се малко вода и се заливат с фолио. Турската мусака се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 50 мин.
В купа се смесват яйцата, брашното, киселото мляко и настърганите кашкавал и сирене. Мусаката се залива и се пече до златисто.
Една различна и вкусна рецепта за турска мусака със заливка!
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни предложения за мусака с патладжан или мусака с тиквички.