Руски рибен пай

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Руски рибен пай1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
125 мин.

Необходими Продукти

  • риба - 450 г филе от пушена треска
  • прясно мляко - 150 мл
  • спанак - 400 г, попарен
  • вода - 150 мл
  • дафинов лист - 1
  • магданоз - 1 стрък
  • черен пипер - на вкус
  • скариди - 120 г сварени
  • яйца - 2 броя сварени
  • брашно - 30 г
  • масло - 30 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щипка настъргано
  • магданоз - 2 ч.л. нарязан
  • тесто - 450 г с мая
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от пушена треска се разделя на няколко парчета, слага се в тиган заедно с водата и млякото, подправя се с магданоз, дафинов лист и черен пипер, а след като заври съдът се сваля от котлона.

Рибното филе се отделя, обезкостява, накълцва на ситно и се слага в съд заедно със скаридите и ситно нарязаните варени яйца. Добавете накълцания на ситно спанак и разбъркайте.

В тенджера разтопете маслото, добавете брашното и го запържете за 1 минута. На малки порции доливайте бульона от рибата, докато се сгъсти. Прибавете индийското орехче, накълцания магданоз и лимоновия сок и варете така още минута.

С получения сос залейте рибата, скаридите и яйцата, след което оставете да се охлади за час.

В намазнена тава разпределете тестото, излейте рибната смес и запечете до загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: