Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Топчета от кайма с лук на фурна

Топчета от кайма с лук на фурна

ИвелинаИвелина
Чирак
857791711
Топчета от кайма с лук на фурна5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Бърза манджичка от топчета от кайма с лук на фурна - за заети домакини и гладници"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 700 г кромид
  • олио - 80 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • доматен сок - 200 мл
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • магданоз - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата се правят топчета, големи колкото орех, овалват се в брашно (2 с. л.) и се нареждат в подмазана с олио тава.

Тавата се поставя в загрята до 200 градуса фурна. Пекат се 5 минути и се изваждат.

Лукът се нарязва на едро. В тиган се загрява половината олио и се сипва лукът. Поръсва се с 1 ч.л. сол и се пържи около 5 минути.

Добавя се 1 к.ч. вода, похлупва се с капак и се задушава до омекване. Прибавя се към топчетата.

Прави се запръжка от останалото олио, 4 с.л. брашно, червения пипер и доматения сок.

Прибавят се 3 ч.ч. вода, останалата сол, черният пипер и магданозът към апетитната манджа.

Изсипва се към топчетата и топчетата от кайма с лук на фурна се запича във фурната 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: