Начин на приготвяне
Месото се нарязва на кубчета и се сварява.
В дълбок тиган в олио се задушава лукът. Към него се прибавят нарязаните на дребни кубчета картофи, пиперките и морковите.
Задушават се няколко минути и се добавят месото, чесънът и грахът. Овкусява се със сол и черен пипер.
Ястието се залива с 2 ч.ч. телешки бульон и се оставя да се готви, докато остане на мазнина.
Кравето масло за соса се смесва с олиото и се загрява.
Добавя се брашното и след като се е запържило, се налива студеното мляко. Бърка се постоянно до леко сгъстяване.
Месото заедно със зеленчуците се прехвърля в тава и се залива със соса.
Турският кебап се поръсва с настърганият кашкавал.
Бугу кебап се запича в предварително загрята фурна на 190 °C 15-20 минути.
Приятен апетит!