Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено ярешко с уникална марината

Печено ярешко с уникална марината

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768116001
Печено ярешко с уникална марината
Снимка: Златина Желязкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Печено ярешко с уникална марината - думите са излишни"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 1.5 кг
  • соев сос - 40 мл
  • олио - 40 мл зехтин
  • чесън - 5 бр. пресовани скилидки
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • горчица - 1, 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол
  • бяло вино - 200 мл
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ярешкото се измива и нарязва на порции. С помощта на вилица или нож се боде на няколко места, за да може да се овкуси по-добре.

В голяма купа се слагат всички подправки и се разбъркват. Месото се намазва обилно с маринатата.

Поставя се в тава и се завива с фолио. Хубаво е да престои поне 3 часа, но може и повече.

При печенето се прибавят в тавата виното и вода. Запечатва се отново с фолио и се пече на предварително загрята фурна на 180 °C около 2 ч. - 2.30 ч.

Тъй като всяка фурна е различна, е желателно след втория час да се отвори фолиото и да се прецени дали ще трябва още да се пече ярешкото на фурна.

Когато месото е готово, се маха фолиото, за да може да се запече.

По желание може да се добавят гьозум или пресен лук към това печено ярешко с уникална марината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: