Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско варено»Свинска манджа с картофи в тенджера под налягане

Свинска манджа с картофи в тенджера под налягане

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347923
Свинска манджа с картофи в тенджера под налягане
Снимка: Чародейката
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 500 грама
  • свинско месо - 600 грама нетлъсто
  • лук - 2 дребни глави или 1 стрък праз
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр. дребни
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • вода - 2 литра
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското месо и го нарежете на малки парчета. Прехвърлете ги в тенджера под налягане.

Обелете и нарежете картофите, лука, морковите и целината. Залейте всичко с водата.

Овкусете със сол, зърна бахар и черен пипер, дафинови листа, червения пипер и олиото.

Затворете капака и сложете на котлона. След като започне да излиза пара от клапана, намалете температурата и засечете 20-30 минути.

Изключете котлона и изчакайте парата да спадне.

Отворете тенджерата, разпределете свинското варено в купички и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Свинската манджа с картофи в тенджера под налягане е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: