Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани люти чушлета в буркани

Пукани люти чушлета в буркани

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Пукани люти чушлета в буркани
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Ако искате да добавите един леко пикантен вкус към храната си, то тези чушлета са една чудесна идея"

Необходими Продукти

  • люти чушки
  • моркови - 1/2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л. или на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 5 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка /или копър/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дръжките на лютите чушки. Измийте ги хубаво и подсушете с хартия.

Пригответе си дълбок тиган, в който ще ги опукате. Сложете олио и изчакайте да загрее. Обръщайте ги от време на време, за да се изпекат от всички страни.

Междувременно накълцайте моркова и чесъна на филийки, наситнете и магданоза. Можете да го запържите за две минути, но може да го сложите и в прясно състояние.

Вземете подходящ буркан, сипете оцета, моркова, чесъна и магданоза (или копъра). Подредете чушките плътно една до друга. Сипете вода и затворете съда.

Стерилизирайте чушките в буркана за 10 минути във вряща вода. Ако искате, може да си спестите тази стъпка, ако поставите аспирин преди затварянето на бурканите.

Количествата на продуктите в рецептата за пукани люти чушлета в буркани са за едно малко бурканче от 300 мл. Чудесни са за хората, които обичат лек пикантен вкус към храната си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е идеална
05.09.2021 18:47
Анонимен
Анонимен
супер е
03.09.2021 12:54
2