Начин на приготвяне
1 ч.ч. - 100 мл; 1 в.ч. - 200 мл.
Първо започнете с направата на крема. Смесете всички съставки (без маслото и ванилиите), разбъркайте и ги добавете към млякото. Разбъркайте до хомогенност и сложете крема на слаб огън, за да не прегаря.
Бъркайте млечния крем до сгъстяване, след което го свалете от котлона. В още горещия крем сложете маслото да се разтопи, като бъркате непрекъснато. Завийте крема със стреч фолио, сложете капак отгоре и оставете да се охлажда. Хубаво е да го разбъркате няколко пъти, за да не хваща коричка.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте заедно с щипка сол до получаване на гъст крем. Добавете пудрата захар на два пъти.
Разбийте жълтъците заедно със захарта, водата и олиото. Добавете белтъчната смес на три пъти, като бъркате с шпатула и следвате само една посока, за да спадне кремът.
Разделете 2 лъжици от тази смес. 1 лъжица смесете с лъжичка какао, а другата - с 2 лъжички какао или дори малко повече за получаване на интензивен цвят.
От двете какаови смеси шприцовайте върху хартия за печене. Изпечете за 2 минути в загрята фурна. Отгоре сипете останалата смес и печете до готовност на 170 градуса - необходими са 15-20 минуйти.
Готовия блат разрежете на лентички и ги наредете по стените на избраната форма.
Останалата част от блата пък наредете по дъното. Сипете крема, отделяйки 2 лъжици за декорацията на сладкиша.
Към едната лъжица добавете отново лъжичка какао, а към другата - повече. Декорирайте сладкиша и оставете да стегне за поне 2 часа.
Леопардовият крем сладкиш е готов.