Начин на приготвяне
Загрейте в съд продуктите за марината, без да завират. До пълно стопяване на меда. Прибавете чесъна, минал през преса или наситнен.
Обелете картофа и алабаша. Нарежете ги на ленти. Подправете със сол.
Месото начукайте и втрийте в него сол и черен пипер. Потопете го в марината и сложете в тавичката.
Картофите и алабаша смесете с останалата марината. Подредете ги върху свинското контрафиле, без да се застъпват по възможност.
Печете свинското с картофи на загрята фурна на 180°C. Когато зеленчуците започнат да се засушават отгоре, ги обърнете .
Ако не обичате алабаш, използвайте само картофи.
Алабашът е желателно да го нарежете на по-тънко от картофите и да гледате да е хубаво напоен със соса, за да не ви стане сух.
Нека ви е вкусно с това медено свинско контрафиле с картофи и алабаш.