Пукани чушлета с чесън и магданоз

ЗорицаЗорица
Новак
12
78
473
4
22/01/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене4 мин.
Общо14 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо485
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • люти чушки - 25 - 30
  • ябълков оцет - 60 мл или винен
  • кафява захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка (или копър)
  • олио - 50 милилитра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушки, подсушете ги и премахнете дръжките им. С помощта на остър нож леко цепнете връхчето им.

В тиган с капак сипете малко олио и сложете чушките вътре. Похлупете, за да не пръскат.

След 1-2 минути обърнете лютите чушлета. Ако желаете да ги обелите, то тогава трябва да ги оставите да изстинат за 30-тина минути под капак. След това много лесно се белят.

Пасирайте чесъна, копъра/магданоза и ги залейте с оцета. Добавете олиото, сол и захар, хубаво разбъркайте.

Поднесете чушлетата, като ги залеете с маринатата.

Пуканите чушлета с чесън и магданоз са готови - опитайте тази чудна разядка!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар