Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Апетитки»Чушлета с чесън и магданоз Апетит

Чушлета с чесън и магданоз Апетит

Потребител#246858Потребител#246858
Помощник Готвач
38164114
Чушлета с чесън и магданоз Апетит
Снимка: Потребител#246858
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Чушлета с чесън и магданоз Апетит - апетитът идва с яденето"

Необходими Продукти

  • чушлета - 200 - 300 г
  • магданоз - 1 вр.
  • копър - 1 вр.
  • чесън - 1 гл.
  • олио - 100 мл
  • зехтин - 100 мл
  • лимонов сок - от 1 бр. лимон
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се подреждат с дръжките в една посока на два-три реда върху гореща скара.

Изпичат се от всички страни и се похлупват в дълбока тенджерка.

Зеленията /копър и магданоз/ се наситняват.

Чесънът се обелва, накълцва или настъргва на едро ренде и заедно с копъра и магданоза се добавят при пуканите чушлета.

От олиото, зехтина, солта и лимоновия сок се прави дресинг.

Когато солта се разтвори добре, той се налива в съда с чушките.

Всичко за нашата апетитка се разбърква внимателно и се оставя под капак, докато изстине и ароматите се смесят.

Може да поднесете чушлета с чесън и магданоз Апетит с препечени върху скарата филийки хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: