Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Бутер пай с пиле, бекон и лук

Бутер пай с пиле, бекон и лук

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269652
Бутер пай с пиле, бекон и лук8 / 8
22/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Солен пай с пиле и бутер тесто - уникално вкусен"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 2 пакета
  • пилешко филе - около 500 г
  • бекон - около 150 г
  • лук - 2 глави
  • сметана за готвене - 150 г
  • топено сирене - 3 триъгълничета
  • каперси - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате пилешкото филе в тенджера, като слагате във водата няколко зърна черен пипер и няколко дръжки от магданоз за по-голям аромат.

Задушавате лука, нарязан на не много ситно.

Когато е почти омекнал лукът, добавяте към него бекона, нарязан на по-ситно, и сметаната.

Добавяте пилешкото месо, отцедено от бульона и нарязано на парченца, и разбърквате добре.

Овкусявате със сол и черен пипер и добавяте каперсите.

Сваляте от котлона и добавяте топеното сирене, нарязано на кубчета.

Разбърквате леко сместа, за да се овкуси със сметаната и оставяте леко да се охлади.

Изваждате бутертестото, разстилате го и правите разрези от двете му страни като ленти с ширина ок.2 см.

Слагате бутертестото, както е с хартията за печене, на него в подходяща правоъгълна тавичка.

Сипвате от сместа половината и я разстилате в средата по дължина на тестото, така че лентите да останат.

Завивате бутер пая като плитка посредством редуване на лентите, които са отстрани.

Разбивате яйцето и намазвате с част от него соления пай.

Печете бутер пай с пиле, бекон и лук на 180 градуса до златисто.

С останалата плънка и втората опаковка тесто процедирате по същия начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: