Тутманик без мая

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Помощник Готвач
171
758
400
299
3
Тутманик без мая
Снимка: AneliaStefanova
1 / 6
25/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Сготви30 мин.
Общо35 мин.
Порции10
"Пухкав тутманик без мая, който може да си хапнете за закуска, за из път или където и да сте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко слагаме хлебната сода и изчакваме няколко минутки да шупне.

В купа счупваме яйцата и ги разбиваме заедно с млякото.

Прибавяме олио, червен пипер, сол и захар.

Добавяме две чаши брашно, натрошаваме сиренето към сместа и хубаво бъркаме с лъжица.

Пресипваме в намазана с масло тава и слагаме тутманика във фурната.

Печем тутманика без мая на 200 градуса, без вентилатор докато тутманика придобие златист цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: