Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешка запеканка с пухкава заливка

Пилешка запеканка с пухкава заливка

Пилешка запеканка с пухкава заливка
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Хем вкусна запеканка, хем с пухкава заливка, хем с месце - уникално"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • тиквички - 2 средно големи
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • домати - 400 грама от консерва
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л
  • протеин - 1 с.л
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 щипки
  • олио - 50 мл
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете тиквичките на не много големи кубчета.

Двата вида чушки почистете от семките и също нарежете на не много големи кубчета. Моркова обелете и настържете. Зеленият лук измийте и нарежете на ситно.

Почистете пилешкото филе и го нарежете на дребно. Овкусете с го с половината подправки и малко олио.

Сгорещете останалото олио дълбок тиган или тенджера и сложете лука и моркова да се задушат. След това добавете и останалите продукти - без доматите. Гответе още няколко минути и добавете доматите.

Овкусете с останалите подправки и добавете щипка захар, за да се убие киселинността на доматите. Гответе на слаб огън под капак до готовност на всички продукти.

През това време разбийте яйцата с киселото мляко, брашното и протеина за пухкавата заливка.

Когато всичко е готово, прехвърлете всички продукти в правоъгълна форма за хляб, заравнете хубаво и залейте със заливката.

Разпределете я навсякъде с шпатула и печете запеканката на 180 градуса до приятен златист загар.

Да ви е сладко с тази пилешка запеканка с пухкава заливка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Теди, поздравления за рецептата - страхотно изглежда. С какво може да се замени протеина?!
28.01.2021 10:16
1
Покажи всички подкоментари