Начин на приготвяне
В касерола поставяме захарта, водата, кората на лимона и варим за около 10-15 мин, докато стане на мехурчета.
За яйчения крем, смесете нишестето с малко мляко и разбъркайте. Кипнете останалото мляко в тенджера на слаб огън. Постепенно добавете топлото мляко към сместа с нишестето като бъркате непрекъснато. Към така получената смес бавно добавете захарния сироп като отново разбърквате с тел. Разбитите жълтъци също добавете към сместа, като бъркате непрекъснато с тел. Прецедете крема.
Леко разточете бутертестото, навийте го на руло и нарежете на 12 равни части.
Всяко охльовче сложете в центъра на формичка за мъфин (с навитото надолу) предварително намазана с масло и с пръсти разтеглете до краищата, за да се получи кошничка. Изсипете от крема във всяка от кошничките, като не препълвате догоре.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 мин, когато бутер кошничките ще хванат златист загар, а кремът ще кафенее като крем карамел.
Ако скоро няма да ходите в Португалия, пренесете я у вас с тези вкусни пастейши. Могат да се хапват както леко топли, така и охладени, чисти или поръсени с пудра захар и/или канела.
Коментари