Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени чушки с ориз

Постни пълнени чушки с ориз

М. ИвановаМ. Иванова
Новак
97913
Постни пълнени чушки с ориз
Снимка: М. Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Любими постни пълнени чушки с ориз - не ги заменяме за нищо на света"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 4 бр. (тип камба)
  • зелен лук - 1 връзка (може и кромид ако нямате наличен)
  • ориз - 1 ч.ч. (аз използвам в този случай "Балдо)
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен - на око и по вкус
  • олио - за задушаване на ориза и лука
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките, които съм използвала, са за 4 порции, защото избрах по-големи чушки. Подправките може да разнообразите спрямо лични предпочитания и вкус :)

1. Нарязвате лука на ситно. Издълбавате капаче от горната част на камбите, като ги почиствате от семките и оставяте на страни.

2. В дълбок тиган задушавате в олиото лука за около 5-6 минути.

3. Добавяте ориза и подправките и бъркате за около 2-3 минути, докато поеме от ароматите.

4. След това добавяте 3 ч.ч. вода (аз използвам същата чаша, в която е бил оризът преди това и го готвя 1:3).

Затварям с капак тигана и от време на време разбърквам за около 10-15 минути, докато оризът поеме водата и свалям от котлона.

5. Със супена лъжица пълните суровите, изчистени чушки и накрая затваряте с приготвените капачета.

След като сте готови с пълненето, поставете постните пълнени чушките в тава, като на дъното добавете два пръста водичка. За да не залепнат, докато се готвят.

Печете постните пълнени чушки с ориз за около 40 минути на 180- 200 градуса във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: