Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Рогчета със сладко-солена плънка

Рогчета със сладко-солена плънка

Рогчета със сладко-солена плънка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Рогчетата със сладко-солена плънка ще ви станат любими!"

Необходими Продукти

  • вода - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • мая - 10 г прясна
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • свинска мас - 150 г
  • брашно - около 500 г
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • сирене - 250 г
  • белтъци - 1 бр.
  • мармалад - по вкус
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • олио - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата. Сложете брашното на кухненски плот и направете кладенче. Добавете всички съставки (без свинската мас) и замесете тесто за рогчета.

По време на месенето добавяйте по малко от свинската мас до пълното усвояване. Готовото тесто завийте с памучна кърпа и оставете на топло, докато удвои обема си.

Разделете на 4 равни топки. Всяка разточете на правоъгълен лист. Сложете по дължината в единия край смес от разбития жълтък и натрошеното сирене. Разпределете мармалада върху него и завийте на руло. Леко сплескайте и разрежете на 3-4 равни части.

Подредете всички рогчета в тавичка за печене, която предварително сте застлали с хартия за печене на разстояние. Оставете на топло да втасат за половин час. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на домашните тестени закуски.

Рогчета със сладко-солена плънка ще ви станат любими!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: