Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Рогчета»Рогчета с кашкавал и сирене

Рогчета с кашкавал и сирене

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Рогчета с кашкавал и сирене2 / 2
31/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Няма да ви лъжем - видим ли на масата тези рогчета за закуска, веднага ще оставим настрана овесените ядки"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 200 мл
  • айран - 200 мл
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1.с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - за меко тесто
  • масло - за намазване
  • за пълнеж
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маята, топлото мляко, захарта и брашното разбиваме гъста каша като боза. Оставяме да втаса около 15 мин.

После прибавяме айрана, 1 жълтък и 3 белтъка, солта и олиото.

Жълтъците оставяме за намазване.

Прибавяме пресято брашно постепенно и замесваме меко тесто.

Оставяме да втаса, след което разделяме на 3 топки.

Разточваме 1 топка, след което мажем с масло, отгоре поставяме втората топка разточена и накрая третата разточена топка.

Разстиламе с ръце, да стане тънък лист.

Разделяме по дължина на 4. Режем на правоъгълници .

В купа си настъргваме кашкавала и сиренето, добавяме и яйцата и разбиваме плънката за нашите домашни рогчета.

На готовите правоъгълници слагаме в единия край готовата смес от сирене и кашкавал, а другия край разрязваме, но не докрай на ивички.

Навиваме и оставяме да втасат.

Отгоре намазваме с жълтък и олио и поръсваме със сусама пухкавите закуски.

Поставяме във фурната рогчетата с кашкавал и сирене, да се пекат на 160°C с вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: