Хляб в плик

Хляб в плик

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
642
1k
215
673
1
31/01/2021
"Ако досега не сте опитвали да приготвите хляб в плик, време е - само вижте този"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 473
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 550 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Маята се активира в хладка вода с 1 супена лъжица захар. Когато шупне, се пресяват вътре брашното и солта.

Добавят се оцетът и се замесва меко тесто. Накрая се премесва с олиото.

Тестото за хляб се оставя да втаса. След като си удвои обема, се премесва и му се придава форма. Втасва отново.

Правят се разрези на хляба и внимателно се поставя в плик за печене на пиле.

Не се добавя брашно или мазнина, тъй като не залепва.

Пликът не се дупчи, завързва се внимателно и се поставя в тава.

Пече се в студена фурна точно 45 мин на 180°C. Вади се веднага след това от плика.

Невероятна коричка и пухкава средина има този хляб в плик.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар