Лимецов Тутманик

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецов Тутманик6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 г
  • кисело мляко - 500 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото на този тутманик брашното се изсипва в купата, в която ще се меси.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

Содата се слага в киселото мляко. Разбърква се, докато шупне.

В брашното се прави кладенче, в което се изсипва киселото мляко. Замесва се средно меко тесто.

Разточва се голяма кора. Намазва се с олио.

Сиренето се натрошава на ситно. Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към сиренето.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Сместа се поръсва върху кората.

Кората се навива на руло. Рулото се поставя в кръгла тава върху хартия за печене, която е намазана с повече олио.

Отгоре витият тутманик се полива с олио. Пече се 60 мин лимецовият тутманик в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: