Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Топинг от вишни за сладкиши и десерти

Топинг от вишни за сладкиши и десерти

Топинг от вишни за сладкиши и десерти
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Добавете към любимия сладкиш този топинг от вишни, няма да съжалявате"

Необходими Продукти

  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • вишни - 500 г
  • вода - 200 мл
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд изсипваме вишните и добавяме захарта, както и водата.

Поставяме на среден огън и оставяме да се вари, за да може плодът да пусне повече сироп от вишни им трябват 20-30 минути.

За да приготвим сгъстителя си вземаме съд слагаме 2 супени лъжици. лимонов сок и 3 супени лъжици царевично нишесте и с вилица внимателно разтваряме нишесте в сока.

Поставяме на котлона и варим на средно слаб огън за около 2-3 минути така, че сместа да се превърне в гъст крем.

Когато при варенето на плода се образува пяна, значи вишните са пуснали целия си сок.

Ето тук вече добавяме сгъстителя и разбъркваме добре.

Оставяме да ври на силен огън около десет минути при непрекъснато разбъркване.

Премахваме от котлона и пасираме.

Вземаме си цедка и прекарваме топинга, като си помагаме с лъжица.

Готовия топинг от вишни наливаме в подходящи бутилки.

Този топинг ползваме при направа на сладкиши и десерти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: