Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени сухи чушки с нахут

Пълнени сухи чушки с нахут

Пълнени сухи чушки с нахут
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • сухи чушки - 6 бр
  • нахут - 1/2 буркан консервиран
  • праз - 1 бр.
  • кисело зеле - 1/4 зелка
  • черен пипер
  • джоджен
  • кимион
  • червен пипер
  • олио
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва и се запържва във олиото. Добавя се нарязаното зеле.

След 5 мин се добавя отцеденият нахут. Сваля се от огъня и се прибавят подправките.

Сухите чушки се изчистват от семките и се накисват в гореща вода за 5 мин. Отцеждат се и се пълнят със сместа.

Потапят се в брашното и се нареждат в тавата.

Ако ви остане от плънката, я разпределете между пълнените чушки.

Налива се вода или сок от зелето и се покрива с фолио.

Чушките се пекат на 200°C около 40-50 мин.

Маха се фолиото и се запичат до златиста коричка пълнените сухи чушки с нахут.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: