Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Задушен свински език с чуден сос

Задушен свински език с чуден сос

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Задушен свински език с чуден сос
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
01/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Класика - свински език в апетитен сос, ще опитате ли?"

Необходими Продукти

  • свински език - 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 5 стръка пресен
  • чушки - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 1 консерва 500 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - за поръсване
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки, нарязан
  • магданоз - за поръсване, ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си свинския език и го поставяме в тенджера с малко сол да ври. Това може да се направи и в тенджера под налягане, за да си съкратим времето.

След като е готов, нарязваме на филийки и поръсваме със сол, черен пипер и червен пипер.

В тиган си изсипваме олиото и изчакваме да се загрее. Нарязваме си лука, чушката и магданоза на ситно.

Запържваме си лука и чушките в олиото и към тях прибавяме брашното и него запържваме.

Добавяме доматите консерва и поръсваме с червения пипер

Наливаме виното, прибавяме дафиновия лист и оставяме да се вари доматеният сос. Накрая си прибавяме и чесъна и веднага сваляме от огъня.

Поднасяме като в чинията нареждаме кръгчетата език, а по средата изсипваме соса.

Отгоре поръсваме задушения свински език с чуден сос с магданоза .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: