Начин на приготвяне
Почистваме си свинския език и го поставяме в тенджера с малко сол да ври. Това може да се направи и в тенджера под налягане, за да си съкратим времето.
След като е готов, нарязваме на филийки и поръсваме със сол, черен пипер и червен пипер.
В тиган си изсипваме олиото и изчакваме да се загрее. Нарязваме си лука, чушката и магданоза на ситно.
Запържваме си лука и чушките в олиото и към тях прибавяме брашното и него запържваме.
Добавяме доматите консерва и поръсваме с червения пипер
Наливаме виното, прибавяме дафиновия лист и оставяме да се вари доматеният сос. Накрая си прибавяме и чесъна и веднага сваляме от огъня.
Поднасяме като в чинията нареждаме кръгчетата език, а по средата изсипваме соса.
Отгоре поръсваме задушения свински език с чуден сос с магданоза .