Начин на приготвяне
Почистете пилешкото месо от ципите и го нарежете на не много големи кубчета.
Тиквичката измийте и нарежете на дребно. Моркова обелете и настържете. Гъбите нарежете на филийки. Праза нарежете на ситно.
Овкусете пилешкото месо със сол, черен и червен пипер, чубрица и малко олио.
Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера и сложете праза и морковите да се задушат.
След това добавете гъбите и тиквичките и гответе още няколко минути.
Накрая добавете пилешкото и разбъркайте.
Овкусете с подправките, добавете малко вода и гответе под капак на тих огън до пълната готовност на всички продукти.
През това време в купа чукнете яйцата, разбийте с щипка сол. Добавете киселото мляко, брашното и протеина и разбъркайте хубаво.
След като всички продукти са се сготвили добре, ги прехвърлете в правоъгълна форма за хляб и залейте със заливката.
Отгоре върху заливката сложете настъргания кашкавал. Сложете запеканката с пиле в предварително загрята на 180 градуса фурна и запечете до приятен златист загар.
Да ви е сладко с това пилешко с гъби и праз със заливка!