Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Запеканки»Овнешко с праз и заливка с яйца

Овнешко с праз и заливка с яйца

IvankaIvanka
Новак
252422
Овнешко с праз и заливка с яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Не може просто така да сготвите овнешкото, трябва му и заливка, че и подправки, но най-вече точната рецепта"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 850 г (шилешко месо)
  • праз - 1.2 кг (7 - 8 стръка)
  • масло - 100 г (лой)
  • яйца - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на парчета и осоляваме месото. Слагаме да се вари в малко вода до полуомекване.

Изчистваме и нарязваме праза на едро. Задушаваме го в мазнината с малко вода до полуомекване, посоляваме и прибавяме червения пипер.

Изсипваме месото при праза и варим докато месото омекне и се свари. Прехвърляме ястието в тавичка, като го притискаме с дървена лъжица и го заливаме с разбитите яйца.

Запичаме за 15-тина минути в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: