Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешко с гъби и праз със заливка

Пилешко с гъби и праз със заливка

Пилешко с гъби и праз със заливка
Снимка: Теодора Мещерова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Не забравяйте да добавите заливка на пилешкото с гъби и праз следващия път, когато го приготвяте"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • тиквички - 1 бр. малка
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр
  • гъби - 400 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 ч.л
  • червен пипер - 2 щипки
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 1 с.л.
  • протеин - 1 с.л. (по желание)
  • олио - 20 мл
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешкото месо от ципите и го нарежете на не много големи кубчета.

Тиквичката измийте и нарежете на дребно. Моркова обелете и настържете. Гъбите нарежете на филийки. Праза нарежете на ситно.

Овкусете пилешкото месо със сол, черен и червен пипер, чубрица и малко олио.

Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера и сложете праза и морковите да се задушат.

След това добавете гъбите и тиквичките и гответе още няколко минути.

Накрая добавете пилешкото и разбъркайте.

Овкусете с подправките, добавете малко вода и гответе под капак на тих огън до пълната готовност на всички продукти.

През това време в купа чукнете яйцата, разбийте с щипка сол. Добавете киселото мляко, брашното и протеина и разбъркайте хубаво.

След като всички продукти са се сготвили добре, ги прехвърлете в правоъгълна форма за хляб и залейте със заливката.

Отгоре върху заливката сложете настъргания кашкавал. Сложете запеканката с пиле в предварително загрята на 180 градуса фурна и запечете до приятен златист загар.

Да ви е сладко с това пилешко с гъби и праз със заливка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: