Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Бобена салата с карфиол и яйце

Бобена салата с карфиол и яйце

Бобена салата с карфиол и яйце
Снимка: Илиана Първанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • шарен боб - 1 и ½ ч.ч. сварен или 250 г суров
  • карфиол - 1 ч.ч. начупен
  • яйце - 1 бр.
  • пресен лук - 1/3 връзка пера
  • шарлан - 2 - 3 с.л. слънчогледово масло
  • хималайска сол - 1/3 ч.л., на вкус
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза, вкусна и полезна протеинова бобена салата с карфиол и яйце, подходяща за обяд.

Първо, сваряваме 1 яйце – твърдо около 5 минутки. След него в друга малка тенджерка сваряваме под капак в малко вода 1 чаена чаша начупен карфиол с хималайска сол на вкус (може и на пара).

После в дълбока купа сипваме съставките за бобената салата: 1 и ½ ч.ч. сварен шарен боб (може и от буркан – отцеден), отцедения сварен карфиол, нарязано предварително свареното яйце и на ситно нарязаните перца пресен лук.

Овкусяваме с 2-3 щипки смлян черен пипер, хималайска сол на вкус и 2-3 с.л. шарлан – нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло.

Хубаво разбъркваме съставките и поднасяме наситената на цвят, вкус и аромат, бобена салата с карфиол и яйце в светла на цвят керамична салатиера!

По желание украсяваме салатата с карфиол с нарязано сварено яйце и перце пресен лук!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: