Начин на приготвяне
Бърза, вкусна и полезна протеинова бобена салата с карфиол и яйце, подходяща за обяд.
Първо, сваряваме 1 яйце – твърдо около 5 минутки. След него в друга малка тенджерка сваряваме под капак в малко вода 1 чаена чаша начупен карфиол с хималайска сол на вкус (може и на пара).
После в дълбока купа сипваме съставките за бобената салата: 1 и ½ ч.ч. сварен шарен боб (може и от буркан – отцеден), отцедения сварен карфиол, нарязано предварително свареното яйце и на ситно нарязаните перца пресен лук.
Овкусяваме с 2-3 щипки смлян черен пипер, хималайска сол на вкус и 2-3 с.л. шарлан – нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло.
Хубаво разбъркваме съставките и поднасяме наситената на цвят, вкус и аромат, бобена салата с карфиол и яйце в светла на цвят керамична салатиера!
По желание украсяваме салатата с карфиол с нарязано сварено яйце и перце пресен лук!
Чудно Вкусно!