Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Пастет»Яйчен пастет с авокадо и карфиол

Яйчен пастет с авокадо и карфиол

Яйчен пастет с авокадо и карфиол
Снимка: Илиана Първанова
2 / 4
02/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"А какви домашни брускети ще направим с този яйчен пастет.. пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • авокадо - ½ бр., узряло
  • карфиол - ½ ч.ч. начупен
  • краве масло - 2 с.л.
  • хималайска сол - 2 - 3 щипки, на вкус
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, по желание (смлян)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна и бърза рецепта за здравословен пастет от яйца с авокадо и карфиол – запомняща се, любима вкусова комбинация.

1. Сваряваме 2-те яйца до твърдо за около 7 минути;

2. В отделна малка тенджерка сваряваме половин чаена чаша начупен карфиол в малко вода, подправен с щипка хималайска сол;

3. В дълбока купа сипваме добре отцедения сварен карфиол, 2-те твърдо сварени и вече обелени яйца, половин авокадо (хубаво обрано със супена лъжица от кората) и 2 пълни с.л. краве масло;

4. Овкусяваме с 1-2 щипки смлян черен пипер и 3 щипки фина хималайска сол – на вкус;

5. Намачкваме с вилица и хубаво разбъркваме всички съставки до получаване на леко кремообразна консистенция на пастет / разядка.

По желание поднасяме разкошния яйчен пастет с авокадо и карфиол за намазване на печени филийки, сухари, домашен хляб, пълнозърнести крекери или домашни брускети.

Чуден вкус – любим на малки и големи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: