Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Мини тутманичета с кори за баница

Мини тутманичета с кори за баница

Мини тутманичета с кори за баница
Снимка: Илиана Първанова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Трябват ви едни кори за баница и малките тутманичета ще се озоват във вашата фурна"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка от 2% (500 г)
  • яйца - 2 бр. домашни
  • сирене - 1 малка бучица (2/3 ч.ч. натрошено)
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • хималайска сол - ½ ч.л. (на вкус)
  • кори за баница - ½ пакет (7 бр.)
  • шарлан - за намазване (слънчогледово масло)
  • типово брашно - за формичките
  • сусам - за поръсване
  • маково семе - за поръсване
  • чубрица - за поръсване (или мащерка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Интересна и лесна за изпълнение идея за мини тутманичета с кори за баница!

С помощта на кухненска ножица нарязваме фините кори на малки квадратчета (1-2 см). С пръсти разделяме парченцата, за да не са слепени.

В отделен съд разбъркваме млечната смес, като започваме първо с яйцата, към които прибавяме киселото мляко, содата за хляб, натрошеното краве сирене и хималайската фина сол.

Докато продължително разбъркваме, за да се смесят добре съставките, постепенно добавяме парченцата кори за баница. И така, докато сместа усвои цялото количество кори.

Намазваме кръглите формички за мъфини (кексчета) с шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и поръсваме символично с малко типово брашно.

Разпределяме сместа за тутманичетата поравно в 12-те формички.

Поръсваме ги отгоре със сусам, маково семе и чубрица (или готварска мащерка).

Печем баничките във форма за мъфини на 180 градуса за около 25-30 минути, до златист цвят.

Поднасяме солените мъфини още топли. Подходяща комбинация са със свежа млечна салата, която да подчертае чудния им вкус!

Невероятни мини тутманичета - пухкави и ароматни!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: