Начин на приготвяне
Върху кухненска подложка/табла ръсваме богато кафява кристална тръстикова захар Демерара - площ, колкото е листът бутертесто (400 г или 1/2 пакет).
Постиламе го върху захарта и леко разточваме с малка точилка равномерно, запазвайки квадратната форма.
След това отново богато поръсваме с кафява захар и пак минаваме с точилката - само колкото кристалите да прилепнат.
Следва навиването на сладките, като за целта навиваме към средата двата края по дължина.
Разрязваме с остър нож (назъбен) около 34 бр. сладки, широки приблизително 1 см.
Подреждаме ги в голяма тава върху хартия за печене, като оставяме равномерно разстояние между тях, тъй като при печенето сълзиците се разстилат.
Разтапяме 2-3 пълни с.л. краве масло и ги намазваме с помощта на силиконова четчица.
Печем бутер сладките в загрята фурна на 180°C за 15-18 минути до златист загар.
Златни и хрупкави домашни бутер сладки Сълзица с кафява захар, които поднасяме с радост на гостите!
Чудно Вкусно!