Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с картофи и ориз

Мусака с картофи и ориз

Мусака с картофи и ориз
Снимка: Кристина Александрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • картофи - 5 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 2 главички
  • чесън - 2 скилидки
  • пипер - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 голям
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • копър - пресен
  • магданоз
  • За заливката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам зеленчуците на дребно и слагам дълбок тиган или тенджера и задушавам за кратко.

Прибавям каймата и разбърквам добре, да се раздроби хубаво.

Когато започне да се запържва, прибавям нарязаните картофи и ориза, настъргания домат и сухите подправки, разбърквам за около 1 минутка и прибавям 3 к.ч вода.

Когато оризът поеме почти напълно водата, поръсвам с копър и магданоз и прехвърлям в тава.

Пека мусаката на 200 г (предварително загрята фурна) за около 15 мин, изваждам и слагам заливката.

Пека до златист загар на заливката.

Сервирах мусака с картофи и ориз със сос Бешамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: