Начин на приготвяне
Сварете пилешкото бутче. Обезкостете и нарежете на дълги ивици.
Спанакът се почиства и измива, сварява се заедно с броколите във вряща подсолена вода за буквално пет минути, оставете го да се отцеди и разглобете на малки съцветия.
Изчистете и нарежете гъбите и лука на парченца.
Запържете гъбите с лука. Настържете сиренето.
Разстелете кръгла форма с масло, ще е по-добре да я покриете с пергаментова хартия, разтегнете тестото върху него с ръце, така че краищата на бутерпая да висят.
Месото, гъбите и спанака смесете с броколи, сол и черен пипер на вкус, добавете малко майонеза. Разбъркайте леко и сложете сместа за соления пай равномерно върху тестото.
Поръсете с настърган кашкавал отгоре и около ръба, доколкото е достатъчно, за да стегне с тесто.
Поставете бутерпай със спанак, броколи и пилешко във загрята фурна на около 200 градуса за около 30 минути - докато тестото е готово и запечено.