Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд на шайби с домати

Паламуд на шайби с домати

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Паламуд на шайби с домати4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Когато ви се хапва рибка, хапнете си паламуд на шайби с домати"

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 бр.
  • лук - 4 глави
  • домати от консерва - 600 грама
  • чесън - 4 скилидки
  • розмарин - 2 клонки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • дафинови листа - 2 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата, нарязваме на шайби и подправяме с черен пипер и сол.

Оставяме в хладилника за около час.

Лука също нарязваме на шайби. Поставяме го в тава, поливаме с олиото, добавяме розмарина, мащерката, целите скилидки чесън и дафиновия лист.

Слагаме в предварително загрятата на 200 градуса фурна за около 30 минути.

Изваждаме, сипваме доматите и подреждаме рибата.

Връщаме във фурната и печем рибата около 30 минути.

Паламудът на шайби с домати е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата не е кой знае ,какво както и резултата.
04.03.2024 20:45
1