Френска селска торта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Френска селска торта
Снимка: Анонимен
7 / 9
23/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
15
"Няма начин тази домашна селска френска торта да не ви изкуши! Гаранция франция! Тотален хит сред тортите ни!"

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г
  • захар - 350 г
  • мед - 90 - 100 г
  • масло - 70 г
  • яйца - 3 бр. на стайна температура
  • сода - 2 ч.л. бикарбонат
  • сметана - 600 мл течна животинска
  • сметана - 500 г заквасена
  • ванилия - 2 пакетчета (4 г)
  • сладко от вишни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в съд на водна баня на котлона яйцата, меда с 1 ч.ч. захар и маслото. Бъркайте непрекъснато, докато обемът се увеличи двойно или тройно.

Добавете содата и брашното и снемете от котлона - трябва да се получи гладко и твърдо тесто. Оставете го на хладно място (не в хладилник) за половин час да почине. След това разделете тестото на 6 части и ги разточете на еднакви по големина тънки кори. Всяка кора се изпича до златисто, като преди това добре се надупчва по повърхността с вилица. Запазете трохите, които остават от блатовете за покриване на тортата.

За крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията. Отделно разбийте заквасената сметана и я разбъркайте към другата внимателно. Оставете сметановия крем в хладилника за 5-10 минути.

Слепете блатовете с крем и по желание между някои слагайте по малко сладко от вишни. За да стане равномерно разпределение, най-добре използвайте форма с отлепящи се страни, докато сглобявате тортата. Оставете на хладно да стегне за кратко и след това освободете от формата и намажете равно и гладко с крем цялата торта.

Цялата торта се покрива плътно със смесени и смлени трохи от блатовете и орехи. Селската френска торта се поднася, след като е престояла един ден в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
521
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кога се слага сондата?
Тестото ми се твърди много бързо и стана ронливо.
Спазила съм точно всички грамажи
26.11.2023 11:44
Елена Ангелова
Елена Ангелова
Тортата е уникална!! Правила съм я няколко пъти,но със сладко от боровинки и има уникален йогурт вкус! Само,че моята рецепта за блатовете е малко по-различна...т.е. продуктите са наполовина,че и малко по-малко като грамаж и това ме учуди...Иначе препоръчвам,страхотна торта!
07.06.2016 06:52
3
6
Албена Асенова
Албена Асенова
И със сладко от смокини става божествена.
27.04.2016 00:26
2
4
Албена Асенова
Албена Асенова
Уникална е,въпреки,че крема който аз приготвям е с маскарпоне,карамелизирано кондензирано мляко и масло.
09.02.2016 19:57
6
9
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
изглежда страхотно. наистина ли е като наполеон
30.01.2016 18:36
1
1
Покажи всички подкоментари
Валя Гърбачева
Валя Гърбачева
Тортата е страхотна и става лесно и вкусно :)
13.01.2016 20:31
2
7
Даниела
Даниела
Любимата ни торта, уникална е...!
11.05.2015 08:13
2
9
MARINA
MARINA
тортата е НАПОЛЕОН - крема се прави от мляко, захар, брашно, ванилия готов да по застини се добавя маслото да стегне,корите са 13 и от тях едната се стрива на трохи нека да спазваме рецептите а не да си ги нагласяме няма сметана , сладка , орехи вкуса идва от меда и добрата комбинация на продуктите
03.09.2014 10:41
17
20
1
Покажи всички подкоментари
Eva-loren
Eva-loren
Би трябвало да бъде бита сметана.Тортата е уникална , нев се колебайте а си я направете
02.12.2013 07:52
7
20
Лора
Лора
къде забравихте содата-така ще подведете някой читател.
24.11.2013 02:07
16
3
2
Покажи всички подкоментари
Цвета
Цвета
В рецептата пише да се прибави солта, в продуктите няма сол, а сода, вероятно това се има предвид.
25.10.2013 11:58
21
1
Nikolinka Georgieva
Nikolinka Georgieva
има я в Лидл и в Метро съм вземала....пише животинска сметана,а не на растителна основа...
23.10.2013 22:30
6
емо6
емо6
каква е тази животинска сметана ,не можах да разбера
23.10.2013 20:20
10