Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джоланчета с картофи и гъби в гювеч

Свински джоланчета с картофи и гъби в гювеч

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Свински джоланчета с картофи и гъби в гювеч
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Гювеч, пълен със свински джоланчета, гъби и картофи - просто мечта"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 4 бр. малки
  • картофи - 1 кг
  • печурки - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • пушен червен пипер
  • риган
  • чубрица
  • розмарин
  • олио
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовката на джоланите. Измийте добре под течаща вода и подсушете с кухненска хартия.

Овкусете със сол, черен пипер, кимион, сладък и пушен червен пипер.

Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник да поемат от аромата за около 2 часа.

След това обелете и нарежете картофите. Измийте и подсушете гъбите, нарежете ги на четвъртинки.

В леко намазнен с олио гювеч наредете картофите и гъбите. Овкусете със сол, черен пипер, чубрица, риган, розмарин и и разбъркайте добре.

Отгоре наредете джоланчетата и залейте с около 300 мл топла вода.

Поставете гювеча в студена фурна и печете 3 часа на 180 градуса след като водата заври.

Когато изкарате гювеча, добавете маслото и отново захлупете, докато се разтопи.

Поднесете свинските джоланчета с картофи и гъби, докато са още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: