Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Сиренки Цървулки с шунка

Сиренки Цървулки с шунка

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481
Сиренки Цървулки с шунка
Снимка: Иси
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • краве масло - 2 с.л.
  • олио - ½ ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • топла вода - 400 мл
  • брашно - колкото поеме (за меко тесто)
  • За плънката
  • шунка - 150 г на слайс
  • сирене - ок. 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • За поръсване
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ви харесват саламки, и тези закуски със сирене ще ви се усладят.

Сложете маята в топлата вода с 1 с.л. захар и я оставете да шупне. Пресейте брашното, направете в средата кладенче и добавете яйцата, солта, кравето масло, олиото и разбъркайте да се смесят съставките.

Сложете и шупналата мая и замесете тестото. Готовото тесто го намажете с малко олио отгоре и го оставете леко да втаса (не много). Вземете тестото на плота и го разделете на равни части, всяка част оформете на топка.

Намазнете плота и разточете топката на дължина. Смесете яйцата със сиренето и намажете разточената кора с нея. Отгоре сложете парче от шунковия слайс, навийте от двете страни по малко и притиснете от двата края (идеята е да се получи нещо като цървул).

И така по същия начин и останалите. Готовите цървулчета ги оставете да втасат около половин час. След това ги намажете с разбитото яйце и поръсете с настъргания кашкавал.

Печете сиренките в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилация до зачервяване.

Сиренки Цървулки с шунка са вкусни тестени закуски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: