Начин на приготвяне
Ако ви харесват саламки, и тези закуски със сирене ще ви се усладят.
Сложете маята в топлата вода с 1 с.л. захар и я оставете да шупне. Пресейте брашното, направете в средата кладенче и добавете яйцата, солта, кравето масло, олиото и разбъркайте да се смесят съставките.
Сложете и шупналата мая и замесете тестото. Готовото тесто го намажете с малко олио отгоре и го оставете леко да втаса (не много). Вземете тестото на плота и го разделете на равни части, всяка част оформете на топка.
Намазнете плота и разточете топката на дължина. Смесете яйцата със сиренето и намажете разточената кора с нея. Отгоре сложете парче от шунковия слайс, навийте от двете страни по малко и притиснете от двата края (идеята е да се получи нещо като цървул).
И така по същия начин и останалите. Готовите цървулчета ги оставете да втасат около половин час. След това ги намажете с разбитото яйце и поръсете с настъргания кашкавал.
Печете сиренките в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилация до зачервяване.
Сиренки Цървулки с шунка са вкусни тестени закуски.