Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Сладки захаросани цървулки с круши

Сладки захаросани цървулки с круши

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Сладки захаросани цървулки с круши
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
22/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Ароматен десерт с круши, по който децата ще полудеят"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (1 жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • суха мая - 1 пакетче
  • сол - 1 к.л.
  • олио - ½ ч.ч.
  • лимонова захар - 1 пакетче
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 1 кг
  • продукти за плънката
  • круши - 6 бр.
  • масло - 50 г
  • захар - 1 к.ч.
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с малко от топлото мляко със 2 с.л захар и 2 с.л брашно. Пресейте брашното, поръсете солта, направете кладенче и сипете разбитото яйце със захарта, млякото и олиото.

Замесете гладко еластично тесто, оставете го да втаса след което разделете на малки топки колкото ябълка.

Всяка топка разточете на елипсовидна кора, като краищата прищипете с пръсти навътре, да се получи като шев.

Покрийте ги и оставете да втасат, през това време почистете крушите от семената, разрежете на две и в загрято масло със захар, карамелизирайте крушите. Във всяко цървулче сложете по едно парче круша и поръсете със кристална захар.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до златисто. Това се едни уникално вкусни цървулки, с които ще зарадвате децата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: