Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Пълнен лук с ориз и зеленчуци

Пълнен лук с ориз и зеленчуци

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Пълнен лук с ориз и зеленчуци
Снимка: Габриела
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Това си е истински шедьовър в кулинарията - пълнен лук с ориз и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • лук - 5 глави
  • ориз - 1 ч.ч
  • лук - 1 глава за плънката
  • морков - 1 бр
  • гъби - 200 г
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петте глави лук белим и варим в леко подсолена вода за около 15 минути. Изкарваме главите лук да изстинат, а бульона запазваме за приготвянето на плънката.

1 лук нарязваме на ситно, моркова и гъбите също и запържваме на среден огън с мазнина.

Ориза изплакваме в топла водичка няколко пъти, докато не се избистри водата. Прецеждаме добре.

Добавяме измития и прецеден ориз към зеленчуците и добавяме от водичката на лука 1 ч.ч.

Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица и разбъркваме. Добавяме още една ч.ч и половина от лучения бульон и продължаваме да готвим.

Когато оризът поеме водичката, дърпаме тигана настрана. Премахване от първия слой на лука.

Пълним главите лук една по една с оризовата плънка. Слагаме ги в тавичката с намазана мазнина. Печем пълнения лук на около 180 градуса за 15 минути.

Може да поръсим с кашкавал, докато печем лукчетата или да поднесем с кисело мляко.

Добър апетит с Пълнен лук с ориз и зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: