Начин на приготвяне
В средно голяма тенджера наливаме 1, 8 л филтрирана вода, сипваме 1 равна ч.л. хималайска сол и с капак оставяме на котлона докато заври.
През това време нарязваме зеленчуците за нашата вкусна супа (измити и обелени) – 3 бр. големи картофи, 3 бр. средно големи моркови, 3 шепи пресни листа спанак и начупваме карфиола на малки бонзайчета.
Във врящата вода първо сипваме морковите и картофите, и оставяме да се варят за около 10 минути. След това прибавяме 4-5 с.л. киноа заедно с карфиола.
Разбъркваме и под капак варим още няколко минути. Прибавяме нарязания спанак и магданоз, 2-3 щипки смлян черен пипер и ако необходимо още малко сол на вкус.
След малко изключваме котлона и сипваме последната съставка 3 пълни супени лъжици чиа. Поставяме капака и оставяме настрана за 5 минутки да набъбне.
Поднасяме зеленчуковата супа за вечеря - сгряващо топла. Може да се сипе още гореща в термос с голяма вместимост – за работа, за из път или за пикник например.
Изключително лесна за приготвяне диетична супа. Опитайте и вие зеленчукова супа с киноа и чиа – БЕЗ мазнина! Подходяща за захранване след хранителен режим, пости, диета и разтоварване.
Диетична зеленчукова супа с чиа и киноа е истинско богатство!