Начин на приготвяне
Всички сме опитвали класическа боб чорба. Но какво ще кажете за този Боб по сицилиански?
Бобът се измива много добре и се слага да ври. Не се накисва предварително.
След като заври, водата се изхвърля и се залива с нова вода.
Водата се изхвърля три пъти, като бобът се вари в четвъртата вода.
След като заври, четвъртата вода се прибавя содата.
Разбърква се много добре.
Чушките се измиват с топла вода и се нарязват на ситно с остър нож.
Заливат се с 50 мл. олио и се оставят да се накиснат 20 Мин.
10 Мин. след като се прибави содата, към боба се прибавят чушките с олиото, лукът, кервизът, мащерката и джодженът.
Разбърква се много добре и се оставя да ври на тих огън под капак 60 Мин. този постен боб.
След като бобът почти се свари, се прибавя сол.
Вари се 10 Мин., след което котлонът се изключва и ястието с боб се оставя под капак на котлона.