Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран толстолоб с гъби и лимон

Паниран толстолоб с гъби и лимон

Imanuel NikolImanuel Nikol
Чирак
4146856
Паниран толстолоб с гъби и лимон
Снимка: Imanuel Nikol
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Поне 2 пъти в седмицата трябва да хапваме риба, предлагаме единият да бъде по тази рецепта за толстолоб"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 1 бр. (нарязан на шайби)
  • яйца - 2 бр.
  • царевично нишесте
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • сол
  • гъби - 250 г
  • лимони - 1 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчетата толстолоб се измиват, подсушават и посоляват от двете страни.

Смесват се царевичното нишесте с бакпулвера.

Яйцата се разбиват с щипка сол.

Всяко парче риба се панира в брашно-яйце-брашно и се пържи в добре загрята мазнина до златисто.

Пържената риба се гарнирани с гъби и лимон (гъбите са задушени в масло).

Паниран толстолоб с гъби и лимон става и за мезе за бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: